Menu
President Joe Biden snakket tirsdag kveld til en menneskemengde i Polens hovedstad Warszawa. Foto: AP / NTB

Biden: Nato sterkere enn noensinne

President Joe Biden hyller Polen for landets støtte til Ukraina og understreker at Nato nå er sterkere og mer samlet enn noensinne.

Av NTB | 21.02.2023 18:25:40

Krig og konflikter: Biden sa dette under en tale til en folkemengde i Polens hovedstad Warszawa tirsdag kveld, dagen etter at han overraskende besøkte Ukrainas hovedstad Kyiv.

I talen anklaget han Russland for å begå avskyelige grusomheter mot Ukraina, men fastholdt at president Vladimir Putin forregnet seg da han invaderte landet og at samholdet innad i Nato nå er sterkere enn noensinne.

– For ett år siden forberedte verden seg på at Kyiv ville falle. Men jeg kan fortelle at Kyiv står sterkt, at Kyiv er stolte og aller viktigst at de er frie, sa Biden til folkemengden utenfor slottet i Warszawa.

– Putin står i dag overfor sterkere demokratier enn han forventet for ett år siden. Han trodde at han kunne knekke Nato-alliansen, men Nato er mer forent enn noensinne, sa han.

– Russland vil aldri seire i Ukraina, aldri, sa Biden, som også avviste Kremls påstand om at vestlige land med USA i spissen nå fører krig mot Russland.

– Vesten planlegger ikke noe angrep mot Russland, sa han.

(©NTB)

Flere nyheter: