Menu
USAs president har torsdag vært i Finlands hovedstad Helsingfors, hvor han har møtt de fem nordiske statslederne, inkludert statsminister Jonas Gahr Støre. Foto: Sergei Grits / AP / NTB

Biden lover fortsatt sterk støtte til Nato og Norden

USAs president Joe Biden fremhevet det tette båndet mellom USA og de nordiske landene da han besøkte Finlands hovedstad Helsingfors.

Av NTB | 13.07.2023 17:43:22

Politikk: Biden rettet en takk til alle de fem nordiske statslederne, inkludert statsminister Jonas Gahr Støre, som tidligere torsdag hadde et møte med den amerikanske presidenten.

– Det bekreftet at USA og Finland jobber i tandem med de andre nordiske landene, sa Biden på en felles pressekonferanse med Finlands president Sauli Niinistö etter møtet.

Han kom direkte fra Natos toppmøte i Vilnius, hvor Tyrkias president omsider gikk med på å slippe Sverige inn i alliansen.

– Som din alliert vil vi at folk i Finland skal vite at USA er forpliktet til Finland og Nato, og det er bunnsolid. Vi kommer til å forsvare hver tomme av Natos territorium, inkludert selvfølgelig Finland, sa Biden.

Han benyttet også anledningen til å berømme de nordiske landene for å ha stilt seg bak sikkerhetsgarantiene G7-landene ga Ukraina under Nato-toppmøtet. G7-erklæringen baner ifølge Biden vei for andre, bilaterale sikkerhetsgarantier til Ukraina.

(©NTB)

Flere nyheter: