Menu
Kriminalteknikere på stedet der et barn pådro seg alvorlige skader etter fall fra et hus på Nesodden i mai 2023. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Bestemor dømt til psykisk behandling etter å ha kastet barnebarnet ut av vindu

En kvinne i 50-årene er dømt til tvungent psykisk helsevern etter å ha kastet sitt ett år gamle barnebarn ut av et vindu i andre etasje i en bolig på Nesodden i mai i fjor.

Av NTB | 22.02.2024 15:57:57

Kriminalitet og rettsvesen: Kvinnens forsvarer, advokat Jorunn Hegle Hovda, sier at dommen fra Follo og Nordre Østfold tingrett vil bli anket.

– Vi er uenige i tingrettens bevisvurdering, sier hun til Dagbladet.

Kvinnen hadde selv oppsøkt og tatt seg inn i boligen hvor det ett år gamle barnebarnet og foreldrene bodde. Kvinnen har nektet straffskyld og sagt at hun ikke husker hva som skjedde da barnebarnet som lå i 2. etasje, havnet på bakken utenfor.

Politiet mener bestemoren var psykotisk da dette skjedde. I tiltalen tatt ut av Statsadvokatene i Oslo i november, kom det fram at påtalemyndigheten vil nedlegge påstand om dom på overføring til tvungent psykisk helsevern.

Barnet falt rundt fire meter, men skal etter forholdene ha det bra, opplyste familiens bistandsadvokat i sommer. I tiltalen kommer det fram at barnet fikk bruddskader i hodet.

Kvinnen har siden 2011 har hatt en rekke innleggelser i psykiatrien, skriver Dagbladet.

(©NTB)

Flere nyheter: