Menu
Overnattingstallene ved hyttene til Den Norske Turistforening (DNT) er tilbake på 2019-nivå. Bildet er fra 2018 og viser skiløpere ved DNTs turisthytte på Høgevarde på Norefjell. Foto: Erik Johansen / NTB

Beste påskestart på mange år for turistforeningen

Overnattingstallene ved hyttene til Den Norske Turistforening (DNT) er tilbake på 2019-nivå. Pent vær og godt føre har gitt foreningen en sterk påskestart.

Av NTB | 02.04.2023 21:54:06

Vær: Etter flere år med koronarestriksjoner og varierende vær i fjor, er det igjen stor pågang på DNTs betjente fjellhytter. De fleste hyttene har en økning i antall overnattinger fra i fjor, ifølge turistforeningen.

– Våre hytter melder om godt besøk i alle fjellområder der vi har betjente hytter. Det er tydelig at folk er interesserte i god gammeldags hyttepåske i fjellet, sier Dag Terje Klarp Solvang, generalsekretær i DNT.

Han forteller at overnattingstallene nå er tilbake på 2019-nivå, det vil si slik de var før pandemien.

Og det er ingen grunn til at interessen skal avta denne påsken. Flere steder i landet er det minusgrader om natta og strålende sol om dagen, som gjør at drømmeføret holder seg hele uka.

– Vi oppfordrer alle som ikke har bestemt seg for hva de skal gjøre resten av påsken til å utnytte forholdene og komme seg til fjells. Mange av hyttene har godt med plass både nå og senere i påsken, sier Solvang.

(©NTB)

Flere nyheter: