Norges keeper Torbjørn Bergerud i VM-kampen i håndball mot Qatar. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Bergerud ustoppelig i håndball-VM: Norsk utklassing av Qatar

Torbjørn Bergerud stengte VM-butikken og leverte et keepershow da Norge kjørte over Qatar. Med 30-17 tok det norske håndballaget seg nærmere kvartfinalen.

Av NTB | 21.01.2023 19:40:08

Sport: Norge møter Tyskland i siste hovedrundekamp mandag. Oppgjøret vil uansett spille inn på hvilket lag som tar førsteplassen i gruppen.

Nederland er også med i kampen om å ende blant de to beste som går videre, men nederlenderne må slå Tyskland (avkast 20.30 i kveld) for å opprettholde håpet om avansement.

Bergerud reddet seks av de første sju skuddene Qatar hadde på mål. Hans 1. omgang er det ikke enkelt å gjøre bedre. Han stoppet på skyhøye 53 i redningsprosent den første halvtimen.

– Det var gøy. Deilig å få en god kamp og få stått godt fra start av. Med et forsvar som også er veldig på fra første minutt, noe vi kanskje ikke har vært helt fra starten i dette mesterskapet, sa Bergerud til Viaplay.

Med en vekt på 102 kilo fordelt på 200 centimeter ble Bergerud i perioder som en vegg foran Qatar-spillerne. Han ble kårets til banens bestemann av en jury i hallen.

Lørdagens innsats i 43 minutter førte til at Bergerud gjorde et byks på keeperstatistikken i VM. Før avkast lå han som nummer 38.

I andreomgangen sluttet ikke Bergerud å redde skudd. Norges ledelse økte etter hvert til 23-13. Motstanden ble løpt helt i senk utover i kampen.

Ute på banen fortsatte Gøran S. Johannessen sitt meget gode sluttspill. Hans 19-11-scoring var en perle.

Kristian Bjørnsen sto fram med en god 2. omgang og flere mål. Kevin Maagerø Gulliksen hadde en sterk 1.-omgang og endte til slutt med fire mål.

VM-semifinalene avvikles fredag og finale og bronsekamp søndag.

På den andre siden av turneringstablået er Danmark og Sverige godtgående og to sannsynlige semifinalister.

Norge trengte ikke mange minutter på å ta ledelsen 5-0 og 6-1. Føringen holdt seg omtrent på det nivået og stoppet på 14-9 ved pause.

Norge har vunnet alle sine fem kamper hittil i VM. I en eventuell kvartfinale onsdag venter enten regjerende OL-vinner Frankrike eller Spania for de norske gutta.