Torbjørn Bergerud leverte en mesterlig kamp for Kolstad i mesterligaen torsdag. Her i en kamp mot Elverum nylig. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Bergerud herjet da Kolstad tok sin første hjemmeseier i mesterligaen

Kolstad og Torbjørn Bergerud bød opp til håndballfest på egen parkett i mesterligaen torsdag. Trønderne knuste ungarske Szeged med 37-24.

Av NTB | 12.10.2023 20:22:58

Sport: Dermed kunne Kolstad juble for sin andre seier og sin første på hjemmebane i debutsesongen i Champions League-håndballen.

En stor del av takken for det skal Bergerud ha. Landslagsmålvakten leverte en strålende kamp og stoppet på 45 i redningsprosent. Han reddet 19 av de 42 skuddene han fikk mot seg.

I motsatt ende av banen rant ballene inn bak Szegeds keeperduo. Blant dem er Emil Kheri Imsgard, som foran sesongen gjorde overgang fra Elverum. Det ungarske topplaget har tapt tre av fire kamper hittil.

Tidlig i annen omgang ble Kolstads stjernespiller Sander Sagosen vist det røde kortet for å ha truffet Luka Stepancic i ansiktet med hånden. Trønderne hadde likevel god kontroll på kampen og sikret seieren.

Islandske Sigvaldi Bjørn Gudjonsson og Simen Ulstad Lyse ble toppscorere med åtte nettkjenninger.

Kolstad åpnet sesongen med 31-22-seier over Pelister, men siden er det blitt nederlag mot Kielce og Zagreb.

Seieren mot Szeged er svært viktig i kampen om å nå sluttspillet. De to beste i puljen på åtte lag går direkte dit, mens de fire neste skal gjennom playoff om ytterligere to plasser.

Mens Kolstad kjørte på fremover og scoret på det meste, slet Szeged stort og kastet bort mange baller. Det sto hele 24-11 til pause.

I 2. omgang hadde Kolstad få problemer med å trygge seieren.

Om en uke tar Kolstad imot Sagosens gamleklubb Kiel på hjemmebane.

Magnus Abelvik Rød har vært satt ut av spill for Kolstad i høst, men gjorde skadecomeback i helgen. Han var sentral for Kolstad i torsdagens kamp med sju mål og godt spill.

Bergerud og Kolstad kom veldig godt i gang i oppgjøret i Trondheim. Ungarerne måtte vente fire minutter før den første ballen lå i nettet.