Menu
Bergensbanen med 350 passasjerer om bord har i flere timer stått fast på Finse stasjon på grunn av en strømstans i Finsetunnelen. Foto: Ole Dag Kvamme / NTB

Bergensbanen åpnet igjen – 350 passasjerer sto fast i flere timer

Bergensbanen er åpnet igjen etter et strømbrudd i Finsetunnelen. Et tog med 350 passasjerer på vei til Oslo sto fast på Myrdal i mange timer.

Av NTB | 05.04.2023 18:13:59

Økonomi og næringsliv: Bane Nor fikk først melding om strømstansen i 13-tiden, opplyser pressevakt i Bane Nor Gunnar Børseth til NTB. Like før klokken 18 melder de at Bergensbanen er åpnet igjen.

– Trafikken er i gang igjen, men du må fortsatt regne med forsinkelser, skriver Bane Nor på sine nettsider.

Børseth sier årsaken til togstansen var en kontaktledning, altså strømtilførselen til toget, som hadde falt ned.

Blant passasjerene var en jentegjeng på 13 fra Bergen, som var på vei til fest og konsert på Geilo. Disse skulle blant annet se artisten Stian «Staysman» Thorbjørnsen, men dette rakk de ikke, skriver Dagbladet.

Artisten sier til avisen at det er «jækla kjipt» å høre om gjengen som sitter fast på toget, og lover nye billetter som plaster på såret.

– Jeg kan trøste jentene med at om de ikke kommer seg fram så skal jeg rive i konsertbilletter til Oslo Spektrum-giggen jeg har neste år som en trøst, sier han.

Pressevakt Siv Egger Westin i Vy sa tidligere onsdag til NTB at det ikke er mulig å kjøre buss til Finse stasjon. Noen passasjerer ble fraktet med buss fra Geilo til Oslo og Bergen.

– Det vil bli forsinkelser som følge av dette, men vi ber passasjerer om å møte opp til vanlig tid og følge med på trafikkinformasjonen, sa Westin, og la til at hun har stor forståelse for at folk er frustrerte.

Til VG opplyser Vy at det totalt er beregnet at mellom 1.500 og 2.000 passasjerer skal reise med tog på Bergensbanen onsdag.

– Det er utrolig kjipt for dem som blir sittende lenge. Det er ikke en god opplevelse, spesielt på påskeutfart, sier Westin.

Togstansen førte til at 350 passasjerer var strandet på Myrdal stasjon i mange timer.

I tillegg til toget som ble stående fast på Myrdal, sto et tog på Voss med rundt 230 passasjerer også stille lenge onsdag. Ved 17-tiden var dette toget på vei videre igjen, skriver Bergensavisen.

(©NTB)

Flere nyheter: