Bergen med to nye stjerner i Michelin-guiden – Maaemo og Re-Naa beholder alle tre
Oslo-restauranten Maaemo og Stavanger-restauranten Re-Naa beholder sine tre Michelin stjerner. I tillegg fikk Norge to nye stjerner, begge fra Bergen.
Økonomi og næringsliv: Det ble kjent på Michelin-seremonien for Norden i Odsherred i Danmark mandag.
– Jeg er så stolt av alle som har bidratt til å gjøre Re-Naa til en fantastisk restaurant i Stavanger. Og tusen takk til alle gjestene, og til Michelin for anerkjennelsen, sier toppkokk Svenn Erik Renaa, som åpnet Re-Naa, under seremonien.
Det var i fjor at Re-Naa ble tildelt sin tredje Michelin-stjerne, og ble med det den andre restauranten i Norge med tre stjerner.
Maaemo fikk sin tredje stjerne i 2016.
Omakase by Sergey Pak er en restaurant med fokus på norske råvarer med teknikker fra det japanske kjøkken. Gaptrast ble startet for to år siden, og er kjent for sine lokale råvarer.
Begge ble tildelt en stjerne hver.
– Disse spisestedene fremhever det utrolig høye nivået av talent som finnes i hele Norden, noe som også gjenspeiles i nye utmerkelser og priser i alle fem land – Danmark, Finland, Island, Norge og Sverige, sier den internasjonale direktøren for Michelin-guiden, Gwendal Poullennec, i en pressemelding.
På seremonien ble det også kjent at Bergen-restaurantene Omakase og Gaptrast fikk sine første Michelin-stjerner.
Michelin delte ut totalt to nye tostjerners utmerkelser, og ti nye restauranter fikk en stjerne under mandagens seremoni.