Menu
Flommen i Hønefoss fører til fare for ras, ifølge den lokale beredskapslederen. Foto: Annika Byrde / NTB

Beredskapsleder: Skredfare i store områder i sentrale Hønefoss

Vannføringen er i ferd med å stabilisere seg i Hønefoss, men da øker risikoen for skred i forbindelse med erosjon, ifølge den lokale beredskapslederen.

Av NTB | 11.08.2023 09:14:40

Ulykker og naturkatastrofer: – Det ser ut som vannmassene stabiliserer seg, men da øker risikoen for skred i forbindelse med erosjon. Skredfaren gjelder store områder i sentrale Hønefoss. Elvene svinger seg jo gjennom hele byen. Det kan ramme bygninger i skrå bakker, bolighus og leilighetsblokker, sier beredskapsleder i Ringerike kommune Magnus Nilholm til Aftenposten.

Ordfører Kirsten Orebråten sier at rasfaren gjelder langs elva, skriver Dagbladet.

– Vi prøver hele tiden å være i forkant av det som skjer. Det er fare for flere ras, spesielt når vannet trekker seg ned igjen, sier ordfører Kirsten Orebråten.

Aftenposten skriver at det allerede har gått ras i et skogområde langs en av elvene.

– Vi har et stort apparat som står klart hvis det blir boligområder som raser ut. Vi prøver hele tiden å tenke noen skritt lenger fram enn der vi er. Vi er klare for å trykke på en enda større rød knapp, sier Nilholm til NRK.

NVE venter at flommen i Drammensvassdraget vil stige de neste dagene og holde seg på et høyt nivå i rundt tre dager.

1844 personer er evakuert i Ringsaker kommune. Det er sendt ut gult farevarsel for jordskred i store deler av de flomrammede områdene.

Flere nyheter: