Menu
Sandra Borch overtok jobben som ny forsknings- og høyere utdanningsminister, mens Geir Pollestad utnevnes til ny landbruksminister fredag. Borch blir bedt om å styrke forskningen på demens. Foto: Frederik Ringnes / NTB

Ber Borch om å frigjøre tid for demensforskere

Sandra Borch (Sp) må frigjøre tid for norske demensforskere slik at de ikke bruker så mye tid på søke om penger, mener Nasjonalforeningen for folkehelsen.

Av NTB | 04.08.2023 13:33:08

Medisin og helse: – Manglende gjennombrudd i demensforskningen handler om mangel på penger. Uten solide investeringer i forskning på behandling og kur vil regningen øke fra dagens 100 milliarder kroner i året til 200 milliarder kroner i året, skriver Nasjonalforeningen for folkehelsen i en reaksjon på utnevnelsen av Sandra Borch (Sp) som ny forskningsminister.

Generalsekretær Mina Gerhardsen sier at antallet personer med demens i Norge vil dobles fra 100.000 til 200.000 innen 20 år dersom man ikke finner en kur. Dette vil hun at Borch skal ta med seg inn i jobben som ny minister for forskning og høyere utdanning.

– Våre forskere må bruke altfor mye av tiden sin på å søke penger, framfor å bruke den på å forske på svar om demens. Vi håper den nye forskningsministeren vil sørge for at våre sterke forskningsmiljøer på demens får penger til å forske mer. For det er bare forskning som kan stoppe demens, sier Gerhardsen.

(©NTB)

Flere nyheter: