Menu
Stetson Bennett kysser NCAA-trofeet etter å ha ført tittelforsvarer Georgia til 65-7-seier over Texas Christian i mandagens finale i Los Angeles-lagenes storstue i Inglewood. Spørsmålet er om han får spille der også i NFL. Foto: Marcio José Sanchez, AP / NTB

Bennett avsluttet stor collegekarriere – for liten for NFL?

Stetson Bennett kastet fire touchdownpasninger og løp inn ytterligere to touchdown da Georgia knuste TCU 65-7 og forsvarte NCAA-tittelen i amerikansk fotball.

Av NTB | 10.01.2023 17:15:13

Sport: Georgia-quarterbacken avsluttet en stor karriere med nok en oppvisning i angrepsspill, men nå er han ferdig på universitetet og har en uviss framtid. Mange mener nemlig at han er for liten til å spille quarterback i NFL.

Offisielt måler han 1,80 meter. Hadde han vært ti centimeter høyere, ville han trolig vært blant de mest ettertraktede spillerne i vårens NFL-draft. Slik blir det ikke nå.

Ved siden av manglende høyde har han bare middels kastarm, og 25 år gammel er han eldre enn fire av quarterbackene i årets NFL-sluttspill.

– Dette var trolig hans aller beste kamp. Avgjørelsene han traff i ulike situasjoner var rett og slett elite, sa Georgia-trener Kirby Smart, som mener at Bennett må få sjansen i NFL.

– Folk har lukket øynene for Stetson for lenge. Han må få sjansen til å spille på neste nivå, og spille der lenge.

Mandag scoret Georgia i ti av sine elleve første ballbesittelser. Bennett løp inn kampens første poeng etter et trickspill som lurte TCU-forsvaret, og kampen endte med største seiersmargin i en tittelkamp for collegelag.

– Det finnes sikkert noen videoklipp de kan finne av meg, fleipet Bennett på spørsmål om hva han håper NFL-klubbene finner ut om ham før de skal velge blant quarterbacktalenter.

– Jeg jobber hardt, er smart og ganske bra til å spille fotball. Jeg stoler på at de ser det. I dag gleder jeg meg over at vi er USA-mestere igjen.

Bennett har stoppet munnen på tvilerne tidligere. Han ble ikke rekruttert av Georgia, men meldte seg til prøvespill og fikk en rolle som reserve. De to siste sesongene fikk han starte, og det endte med to titler.

TCU (Texas Christian) kom til kampen med store forventninger etter en sjokkseier over Michigan i semifinalen, men ble fullstendig utklasset. Bennett fikk stående ovasjoner da han ble byttet ut på stillingen 52-7 tidlig i 4. periode.

(©NTB)