Menu
Jude Bellingham får draktnummer 5 i Real Madrid. Foto: Martin Meissner / AP Photo / NTB

Bellingham fikk Zidanes draktnummer i Real Madrid

Jude Bellingham ble torsdag presentert for Real Madrid-fansen på Santiago Bernabéu. Der ble det klart at han får draktnummer 5.

Av NTB | 15.06.2023 12:59:05

Sport: Det bekrefter Real Madrid på Twitter.

Den mest kjente spilleren som har båret draktnummeret før Bellingham, er Real-legenden Zinédine Zidane. Han hadde 5-tallet på ryggen i hele sin periode som spiller i klubben mellom 2001 og 2006.

Franskmannen kom senere tilbake som trener og ledet hovedstadslaget til blant annet tre Champions League-titler og to seriemesterskap.

– Det er en ære å spille med draktnummer 5, men jeg skal ikke prøve å være Zidane, jeg skal bare være Jude, sa Bellingham under presentasjonen.

Jesús Vallejo var den siste til å ha draktnummer 5 i Real Madrid. Tidligere har også spillere som Raphaël Varane, Fábio Coentrão, Nuri Sahin, Fernando Gago og Fabi Cannavaro spilt med nummeret.

– Hei Madridistas, jeg ønsker å takke alle som er her på den viktigste dagen i mitt liv, på min første dag i verdens største klubb, sa Bellingham.

Borussia Dortmund opplyste i forrige uke at klubbene var enige om en overgangssum på 103 millioner euro for Bellingham. Det tilsvarer 1,2 milliarder norske kroner.

Bellingham slår dermed ikke klubbrekorden på 115 millioner euro. Den ble satt da Real signerte Eden Hazard fra Chelsea sommeren 2019.

(©NTB)

Flere nyheter: