Menu
En mann i elektrisk rullestol skal ha kastet brannbombe mot en dør ved slottet og så blitt anholdt av politiet. Foto: Annika Byrde / NTB

Belarusisk mann kastet brannbombe mot Slottet – medlem av kongefamilien var til stede

En belarusisk statsborger er pågrepet etter å ha kastet en brannbombe mot Slottet mandag. Et medlem av kongefamilien befant seg på Slottet.

Av NTB | 08.07.2024 17:53:14

Ulykker og naturkatastrofer: – Det er en belarusisk statsborger og han er etterlyst i Nederland. Han er siktet for særlig grovt skadeverk. Han er pågrepet, det vil bli forsøkt gjennomført et avhør i løpet av de neste timene, og det skal så tas en vurdering om det er aktuelt med varetekt, sier kriminalvaktleder Ole Magnus Danielsen til NTB.

Politiet vet ikke om motivet for hendelsen, og har ikke fått avhørt han fordi de har behov for tolk, sa innsatsleder Anders Rønning til pressen tidligere mandag ettermiddag.

– Vi ser svært alvorlig på dette fordi noen fremstiller en bombetrussel og velger å dra mot Slottet med brennbar veske, sa Rønning.

Politiet anser dette som en enkeltstående hendelse som ikke endrer trusselnivået, skriver Oslo politidistrikt i politiloggen.

– Verken kongeparet eller kronprinsfamilien var til stede, opplyser Varpe.

Mannen satt i elektrisk rullestol og kastet to molotovcocktails mot Slottet i Oslo mandag ettermiddag. Politiet fikk melding om hendelsen klokken 13.11.

Mannen har hatt på seg flere flasker, og politiet tror det er brennbar væske også i disse. En bombegruppe skal undersøke dette nærmere.

Det ble noe flammer på utsiden av veggen, men dette er slukket. Skadene er små, opplyser politiet. Det er snakk om sot- og røykskader, og et vindu er knust, opplyser politiet.

Politiet jobber nå med å avhøre vitner. Rønning sier at det var flere vitner på stedet som forsvant fra stedet. Han ber folk ta kontakt om de har sett noe.

Et medlem av kongefamilien var til stede på Slottet under hendelsen, melder kommunikasjonssjef ved Slottet Guri Varpe til NRK.

Et vitne opplyste til politiet å ha blitt kontaktet av mannen som hadde sagt han hadde en bombe. Etter det skal mannen ha gått til baksiden av slottet, der han kastet de to brannbombene mot en dør.

Flere nyheter: