LIVESENTER
Menu
President Aleksandr Lukasjenko (t.h.) besøker en militærbase i Belarus 6. januar. Arkivfoto: Nikolai Petrov / BelTA Pool Photo via AP / NTB

Belarus sier de har pågrepet fly-sabotører

Belarus oppgir å ha pågrepet rundt 20 personer som anklages for å ha samarbeidet med Ukraina og USA om sabotasje mot et russisk fly.

Av NTB | 07.03.2023 12:55:31

Økonomi og næringsliv: De pågrepne anklages for å ha samarbeidet med ukrainsk og amerikansk etterretning om sabotasjeforsøk på en flyplass i Belarus. En av de pågrepne omtales som «terrorist», mens over 20 andre omtales som medhjelpere.

– Ukrainas sikkerhetstjeneste, ledelsen i CIA, har bak lukkede dører gjennomført en operasjon mot Belarus. En terrorist ble trent, sier Lukasjenko, ifølge det statseide belarusiske nyhetsbyrået Belta, som også offentliggjorde opplysningene om pågripelsene tirsdag formiddag.

Lukasjenko hevder at Ukraina forsøker å trekke Belarus inn i krigen på ordre fra USA.

– Hvis dere tror at dere med dette kommer til å trekke oss inn i krigen i morgen, som allerede raser i Europa i dag, så tar dere feil, sier han.

Opposisjonelle aktivister i Belarus sa i februar at de hadde sprengt i stykker et avansert russisk militært overvåkingsfly i et droneangrep på en flybase i nærheten av hovedstaden Minsk. Myndighetene i både Russland og Belarus bestred påstanden.

Ifølge Lukasjenko førte angrepet kun til mindre skader på overvåkingsflyet. Han sier også at angrepet ble utført med en liten drone.