Menu
João Cancelo (t.v.) forlater Manchester City for spill i Bayern München. Foto: Dave Thompson / AP / NTB

Bekreftet: Cancelo klar for Bayern München

João Cancelo (28) slutter seg til Bayern München på lån etter å ha fått begrenset spilletid i Manchester City den siste tiden.

Av NTB | 31.01.2023 12:27:43

Sport: Overgangen ble bekreftet av de tyske ligalederne tirsdag. Det skal være en opsjon i avtalen som gjør at Bayern kan sikre seg Cancelo permanent for 61,5 millioner pund, melder Sky Sports. Det tilsvarer rundt 754 millioner kroner.

– Bayern er en fantastisk klubb, en av de beste i verden. Det er en enorm motivasjon for meg å spille med disse ekstraordinære spillerne i dette laget, sier Cancelo i en uttalelse.

– Vi er veldig glad for at João Cancelo nå skal spille for Bayern, sier klubbens sportsdirektør Hasan Salihamidzic.

Backen forlater City etter å ha fått lite spilletid denne sesongen. Pep Guardiola har foretrukket Kyle Walker, Rico Lewis, Nathan Aké og John Stones på de ulike kantene. Portugiseren har opprinnelig en kontrakt som strekker til 2027.

Bayern München henter Cancelo ettersom klubbens førstevalg på høyrebacken, Noussair Mazraoui, er ute med skade. Andrevalget Benjamin Pavard skal være ønsket av Barcelona og kan være på vei ut.

Cancelo skal bære draktnummer 22 for de tyske gigantene.

– Jeg vet at denne klubben lever for titler og vinner noe hvert år. Jeg er også drevet av denne sulten etter suksess. Jeg kommer til å gjøre mitt beste for Bayern, sier han.

Portugiseren signerte for Manchester City tilbake i 2019. Der har han vært med på å vinne to Premier League-titler og én ligacup. Han har de to siste sesongene blitt tatt ut til årets lag i den engelske toppdivisjonen.

(©NTB)

Flere nyheter: