Menu
Ole Einar Bjørndalen forteller at det tilsynelatende er i ferd med stabilisere seg i det franske skiskyttermiljøet. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Bedring mellom franske skiskytterstjerner etter svindelanklager: – Tror de har begynt å rydde opp

Det har stormet i det franske skiskyttermiljøet etter at Justine Braisaz-Bouchet anklaget lagvenninne Julia Simon for svindel. Nå skal situasjonen se lysere ut.

Av NTB | 15.11.2023 07:49:45

Sport: Det forteller TV 2-ekspert Ole Einar Bjørndalen til NTB. Skiskytterlegenden var nylig i kontakt med Frankrikes herrelandslagstrener Jean-Pierre Amat, som i samtalen ga uttrykk for at forholdet mellom Simon og Braisaz-Bouchet har stabilisert seg.

– Jeg tror de har begynt å rydde opp. Hun er hvert fall i trening igjen og det er et relativt stabilt miljø. Jeg snakket med J.P. Amat for to uker siden, og han sier at det er godt miljø igjen. Han sa det var ro nå, så vi får stole på det, sier Bjørndalen.

Regjerende verdenscupvinner Simon er beskyldt for å ha svindlet OL-mester Braisaz-Bouchet og handlet varer på nettet for mellom 1000 og 2000 euro. Det tilsvarer mellom 11.000 og 23.000 kroner etter dagens kurs.

Ifølge Braisaz-Bouchet skjedde svindelen mens utøverne deltok på Blinkfestivalen i Sandnes i august i fjor.

– Jeg ble veldig sjokkert. Først så skjønte jeg ikke hele greia. Hva er det egentlig som har skjedd? Det ble hevdet at hun hadde rappet kortet til venninna si og brukt det. Jeg har aldri vært borti lignende og tenkt at det ikke skal kunne skje, men tydeligvis så har det skjedd et eller annet som ikke er bra for noen, fortsetter Bjørndalen.

Bjørndalens TV 2-kollega Tiril Eckhoff konkurrerte mot de franske lagvenninnene i en årrekke før hun valgte å avslutte karrieren i mars. Hun ble i likhet med Bjørndalen svært overrasket da situasjonen i den Frankrikes leir ble gjort kjent.

– Først tenkte jeg at dette ikke er sant. Så har jeg hørt både Julias og Justines side av saken. Jeg vet ikke helt hvem jeg skal tro på. Det som er sikkert er at det er dårlig stemning. Det er sikkert og visst, sier Eckhoff til NTB.

Simon har selv avvist innholdet i beskyldningene.

– Jeg har ikke noe tro på at de kommer til å gjøre det godt til vinteren om de sliter med det her. Det synes som om de har gått løs på den mest tungvinte veien, og det blir ekstremt dårlig stemning av det, understreker Eckhoff.

– Dette er en skikkelig energilekkasje, legger hun til.

Bjørndalen deler samme syn.

– Det er klart det er det. Man får ikke ro i ting. Vi får håpe at de får ryddet helt opp i det og skværet opp jente til jente, sier han.

I slutten av oktober ble Simon avhørt av politiet, og Frankrikes skiforbund har bestemt seg for å vente med å gjøre noe før politiet har konkludert i etterforskningen.

Eckhoff forteller videre at hun tror svindelsaken vil slå svært negativt ut når verdenscupsesongen starter i slutten av november.

(©NTB)

Flere nyheter: