Menu
BBC skal snakke med Gary Lineker etter at den tidligere fotballspilleren reagerte på nytt asyl-reglement. Foto: Christoph Meyer, DPA / NTB

BBC varsler alvorsprat med Lineker etter Twitter-bråk

Fotballegenden Gary Lineker (62) kan vente seg en «alvorsprat» med BBC-ledelsen etter kritiske Twitter-meldinger om regjeringens forslag til nye asylregler.

Av NTB | 08.03.2023 12:45:29

Politikk: Den britiske regjeringen har lansert justeringer på den britiske asylpolitikken. Forslaget innebærer at innenriksdepartementet får en «plikt til å avvise» de som kommer uten lovlig innreise. Dette prinsippet er ment å trumfe retten til å søke asyl.

– Dette er bare en umåtelig grusom politikk rettet mot de mest sårbare menneskene, skrev Gary Lineker på Twitter.

Han la til at språket regjeringen bruker ikke er «ulikt det som ble brukt i Tyskland på 30-tallet».

En BBC-kilde opplyser til nyhetsbyrået PA at selskapet tar fotballegendens utspill svært alvorlig. Det venter en alvorsprat med 62-åringen.

Britiske politikere har også reagert på Linekers ordvalg. Innenriksminister Suella Braverman sier at uttalelsene er «skuffende og lite hjelpsomme».

Fotballegenden er for tiden ansatt av den britiske statskanalen som programleder for «Match of the Day».

BBCs generalsekretær Tim Davie har tidligere advart ansatte rundt bruken av sosiale medier. Etter at Davie tiltrådte stillingen i 2020, ble allmennkringkasterens retningslinjer for sosiale medier oppdatert.

De ansatte ble da fortalt at de skulle følge redaksjonelle retningslinjer på samme måte som når de lager innhold for BBC.

(©NTB)

Flere nyheter: