Menu
Salget av Manchester United skrider framover. Foto: Dave Thompson / AP / NTB

BBC: United-salget går inn i ny budrunde

Manchester Uniteds eiere har gitt grønt lys til å fortsette prosessen med å selge klubben. Det åpnes nå for en tredje budrunde.

Av NTB | 12.04.2023 11:24:11

Sport: Det er BBC som melder at Glazer-familien har besluttet å gå videre med salgsarbeidet.

I forrige budrunde, den andre i rekken, skal det ha kommet inn bud fra qatarske Sjeik Jassim Bin Hamad Al-Thani og den styrtrike engelske forretningsmannen Sir Jim Ratcliffes. Den finske rikmannen Thomas Zilliacus har også opplyst at han er med i prosessen.

Nå må budgiverne forberede et tredje bud i håp om å komme i mål med kjøpet. Det er den amerikanske investeringsbanken Raine Group som administrerer salget på vegne av Glazer-familien.

I utgangspunktet ble det varslet at man håpet å komme i mål innen utgangen av inneværende Premier League-sesong, men ifølge BBC synes de tidsrammene allerede å ha sprukket.

Det er ikke kjent om det er satt noen eksakt tidsfrist for den tredje budrunden.

Glazer-familien skal ha satt en prislapp på opp mot 65 milliarder kroner på Manchester United. Amerikanerne betalte 790 millioner pund, tilsvarende rundt 8 milliarder kroner, da de kjøpte seg inn i 2005.

Glazer-familien eier 69 prosent av aksjene i United. Det er denne posten Ineos-eier Jim Ratcliffe skal ha lagt inn bud på. Qatarske Sjeik Jassim Bin Hamad Al-Thani ønsker på sine side ifølge rapportene å sikre seg hele klubben.

(©NTB)