Menu
I en BBC-dokumentar legges det fram dokumentasjons om skal bevise at Andrew Tate, som er tiltalt for voldtekt og menneskesmugling, har minst 45 ofre. Foto: Alexandru Dobre / AP / NTB

BBC-journalist hevder å ha bevis for minst 45 potensielle Andrew Tate-ofre

Etter å ha gått gjennom 12.000 krypterte meldinger til Andrew Tate, hevder BBC-journalist Matt Shea å ha funnet bevis for minst 45 ofre for influenseren.

Av NTB | 01.09.2023 09:24:43

Kriminalitet og rettsvesen: Meldingene som omtales i BBC Three-dokumentaren «Andrew Tate: The Man Who Groomes the World?», er fra medlemmer av Tates internettgruppe «War Room» og ble sendt mellom mars 2019 og april 2020.

Tate er i Romania tiltalt for voldtekt, menneskesmugling og for å ha dannet et kriminelt forbund i den hensikt å utnytte kvinner seksuelt.

I meldinger mellom om gruppemedlemmene kommer det tilsynelatende fram at ledere, som kalles for «generaler», lærer andre medlemmer hvordan de skal få kvinner til å drive med sexarbeid.

Meldingsloggene som BBC skal ha fått tilgang til, identifiserer 45 ofre, men dokumentarskaperne mener det er langt flere.

Influenserens talsperson mener BBC-dokumentaren er «nok et frekt forsøk på å fremme ensidige, ikke-verifiserte anklager mot ham».

Britisk-amerikanske Tate, broen hans og to andre ble pågrepet i fjor og formelt tiltalt i juni. I august ble de løslatt fra husarrest i Romania. Alle fire nekter straffskyld.

(©NTB)

Flere nyheter: