Menu
Cristiano Ronaldo depper etter en straffebom mot Slovenia i fotball-EM. Foto: Matthias Schrader / AP / NTB

BBC avviser anklager om hån mot Ronaldo: – Bare et ordspill

Mange har reagert på BBCs omtale av Cristiano Ronaldos straffebom mot Slovenia i fotball-EM. En uke etter kampen svarte rikskringkasteren på kritikken.

Av NTB | 09.07.2024 10:13:16

Kultur og underholdning: I en uttalelse avfeier BBC beskyldninger om at de prøvde å latterliggjøre Ronaldo. Det var i en oppsummering fra åttedelsfinalen at 39-åringens straffemiss fikk merkelappen «Misstiano Penaldo» på TV-grafikken.

– Det var bare ment som et ordspill, slik vi har gjort mange ganger før på Match of the Days analysegrafikk. Det var ikke meningen å håne Cristiano Ronaldo, skriver BBC, ifølge The Daily Telegraph.

– Fakta er at vi flere ganger gjennom programmet snakket fordelaktig om Ronaldo. Våre eksperter var aldri på noe tidspunkt i overkant kritisk mot ham, står det videre i uttalelsen.

Englands tidligere landslagskaptein John Terry var blant dem som kritiserte Ronaldo-grafikken. I et Instagram-innlegg fremhevet han ordspillet og kalte det «en skam».

Portugals kamp mot Slovenia forble målløs og straffesparkkonkurranse måtte til for å skille lagene. Der scoret Ronaldo i en 3-0-seier.

Også kvartfinalen mot Frankrike endte 0-0. Ronaldo traff på Portugals første straffe, men en bom fra João Félix banet vei for fransk 5-3-triumf.

(©NTB)