Morten Thorsby og hans lagkamerater i Union Berlin kom til kort mot Bayern München i søndagens toppkamp i Bundesliga. Her er nordmannen i duell med Alphonso Davies. Foto: Alexandra Beier, AP / NTB

Bayern München herjet i toppkampen mot Union Berlin

Bayern München tok en viktig 3-0-seier mot Union Berlin i søndagens toppkamp i Bundesliga. Før helgen delte begge lagene tabelltoppen med Borussia Dortmund.

Av NTB | 26.02.2023 20:05:43

Sport: Etter seieren er Bayern på tabelltopp med 46 poeng. Det er like mange poeng som Dortmund, som overnattet på topp etter sin seier over Hoffenheim lørdag.

– Vi var veldig aktive i dagens kamp. Det var en god prestasjon av oss. Vi ledet ikke tabellen da vi gikk ut på banen i dag, derfor måtte vi gjøre noe med det, sa Bayern München-kaptein Thomas Müller til DAZN etter seieren.

– De var to-tre hakk bedre enn oss i dag, forklarte Union-trener Urs Fisher nederlaget.

Union Berlin er nede på 3.-plass med Leipzig og Freiburg henholdsvis ett og to poeng bak.

– Vi ble liggende litt for lavt og ble litt for passive, sa Union Berlin-spiller Rani Khedira.

Midtbanespilleren la til at han trodde torsdagens europaligaoppgjør mot Ajax, der Union vant 3-1, muligens var en årsak til den svake prestasjonen. Likevel ville han ikke legge skylden på bare det.

Morten Thorsby startet kampen for Union Berlin. Han pådro seg et gult kort i første omgang og ble byttet ut etter 63 minutter. Sist Thorsby startet en Bundesliga-kamp var helt tilbake i starten av november i fjor.

Neste kamp for Bayern München er mot Stuttgart, mens Union Berlin møter Köln.

Etter halvtimen spilt sendte Eric Choupo-Moting Bayern i føringen. Ti minutter senere doblet Kingsley Coman ledelsen. På overtid av 1. omgangen økte det tyske stortalentet Jamal Musiala til 3-0 på 20-årsdagen sin. Det ble kampens siste mål.

Stjernespiller Sadio Mané ble byttet inn etter 65 minutter for Bayern. Kantspilleren fra Senegal har vært ute med skade i tre måneder.