Eric Maxim Choupo-Moting (til h.) jubler etter at han ga Bayern München ledelsen i Mainz. João Cancelo gratuleres med en fin assist i debuten. Foto: Michael Probst, AP / NTB

Bayern herjet i Mainz – til kvartfinale i cupen

Etter å ha innledet vårsesongen med tre 1-1-kamper fant Bayern München formen igjen i cupkampen mot Mainz og vant 4-0 på bortebane.

Av NTB | 01.02.2023 22:47:39

Sport: Andreas Hanche-Olsen og hans lagkamerater i hjemmeforsvaret fikk en stri kveld da Bayern-stjernene slo seg løs. Mål av Eric Maxim Choupo-Moting, Jamal Musiala og Leroy Sané avgjorde kampen allerede i første omgang.

Innbytter Alphonso Davies fastsatte resultatet. Mainz måtte på tampen tåle rødt kort til både trener Bo Svensson og innbytter Alxander Hack.

Gjestene hadde allerede hatt noen store sjanser da debutanten João Cancelo la opp til ledermålet i det 18. minutt. Kantspilleren som leies fra Manchester City utfordret på høyresiden og slo et perfekt innlegg mot lengste stolpe. Hanche-Olsen prøvde å følge løpet til Choupo-Moting, men kunne ikke hindre at spissen scoret på volley.

I det 39. minutt var Mainz-kaptein Silvan Widmer heldig som slapp utvisning. Han hadde allerede gult kort da han holdt Müller og laget frispark. Müller argumenterte heftig for rødt og fikk selv gult for det. Joshua Kimmich skjøt frisparket i stolpen og ut. Rett etter ble Widmer byttet ut.

På en omgang scoret Bayern like mange mål som i lagets tre første kamper i år. Mainz hevet seg etter pause, men det var ingen vei tilbake i kampen.

Etter en halv time doblet Musiala ledelsen framspilt av Thomas Müller. Hanche-Olsen skjermet ham ut mot siden, men Bayern-spilleren fikk til et perfekt diagonalskudd som gikk stolpe-inn.

I stedet ble det 3-0 i det 44. minutt. Choupo-Moting forfulgte en bakromsball. Han ble løpt opp, men spilte på akrobatisk vis fri Sané, som scoret alene med keeper.