Landslagsspiller Tuva Hansen er semifinaleklar i den tyske cupen med Bayern München. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Bayern greit videre i cupen – nedtur for norsk Leverkusen-duo

Tuva Hansen spilte 2. omgang da Bayern München tok seg til semifinale i den tyske cupen med 3-0-seier borte mot Carl Zeiss Jena.

Av NTB | 05.03.2024 20:57:32

Sport: For Emilie Bragstad og Synne Skinnes Hansen tok cupeventyret slutt tirsdag. Begge var med fra start da Leverkusen tapte 1-2 hjemme for Essen.

Bayern-trener Alexander Strauss gjorde flere bytter i 2. omgang i en kamp som var tidlig avgjort. Pernille Harder nikket inn ledermålet i det 12. minutt, og Jovana Damnjanovic doblet ledelsen to minutter senere.

Damnjanovic scoret igjen rett før pause, og da var det ingen vei tilbake for vertene.

Leverkusen er foran Essen på tabellen og øynet semifinale i cupen, men Ramona Maier og Laureta Elmazi utnyttet henholdsvis en dårlig klarering (av Selina Ostermeier) og en keeperretur da de ga gjestene 2-0-ledelse i første omgang.

Verena Wieder reduserte i den andre omgangen, men utligningen kom aldri.

Bragstad og Skinnes Hansen startet for Leverkusen, mens Julie Aune Jorde var blant reservene.

Eintracht Frankfurt og tittelgrossisten Wolfsburg er også semifinaleklare. Eintracht vant 4-1 over Duisburg, mens Wolfsburg slo Hoffenheim 3-0 borte.