Borussia Dortmund klarte bare uavgjort mot Schalke i Bundesliga lørdag kveld. Foto: Martin Meissner / AP Photo / NTB.

Bayern fikk luke da Dortmund spilte 2-2 i naboduellen mot Schalke

Borussia Dortmund er to poeng bak serieleder Bayern München etter at det bare ble 2-2 borte mot erkerival Schalke i Bundesliga lørdag kveld.

Av NTB | 11.03.2023 21:38:21

Sport: Dortmund lå likt på poeng med Bayern München på toppen av tabellen før uavgjortkampen mot Schalke.

Julian Ryerson var tilbake fra start for Dortmund etter å ha vært ute med suspensjon i mesterligatapet for Chelsea i midtuken. Nordmannen spilte kampen ut, men klarte ikke å gjøre seg tellende i noen av gjestenes mål.

Nico Schlotterbeck sendte Dortmund i ledelse før pause, før Marius Bulter utlignet fem minutter etter hvilen. Raphaël Guerreiro sendte gjestene foran igjen etter en time, men det hjalp lite da Kenan Karaman sikret uavgjort elleve minutter før full tid.

Poenget løftet Schalke bort fra sisteplassen på tabellen.

I motsetning til Dortmund vant Bayern overlegent 5-3 over Augsburg. Fire av Bayerns fem scoringer kom fra forsvarsspillerne Alphonso Davies, João Cancelo og Benjamin Pavard (to mål).

Andreas Hanche-Olsen var i aksjon da Mainz spilte 1-1 borte mot Hertha Berlin. Landslagsspilleren spilte hele kampen for gjestene, som er på 7.-plass.