Menu
Tyrese Haliburton (t.v.) forsvarer seg mot Jason Tatum i mandagens kamp. Foto: Darron Cummings / AP / NTB

Basketball: Ligaleder Celtics slått ut av NBA Cup

Indiana Pacers-guard Tyrese Haliburton ble tungen på vektskålen da laget slo Boston Celtics 122-112 i kvartfinalen i NBA Cup.

Av NTB | 05.12.2023 06:59:47

Sport: NBA Cup er en nyvinning i NBA denne sesongen. Bortsett fra finalen teller samtlige kamper på grunnserietabellen.

Celtics har vært et av ligaens beste lag hittil denne sesongen, men til tross for at både Jason Tatum og Jaylen Brown leverte for laget mandag, endte det med nederlag og exit i turneringen. De manglet dessuten stjernespiller Kristaps Porzingis i fjerde kamp på rad. Han sliter med en leggskade.

Haliburton avgjorde langt på vei kampen da han satte ballen i kurven fra langt hold med 1.30 minutter igjen å spille. Deretter trygget hjemmelaget seieren og skal møte vinneren av New York Knicks og Milwaukee Bucks i semifinalen torsdag. Finalen spilles lørdag.

Celtics topper den østlige avdelingen i NBA, mens Pacers er nummer seks på samme tabell. Celtics og Minnesota Timberwolves (avdeling vest) har begge 15 seirer denne sesongen.

Spillerne har ikke vært like entusiastiske for nyvinningen.

– For å være ærlig er det ingen som bryr seg om NBA Cup. Det er den store tittelen som er viktig, uttalte Memphis-spiller Marcus Smart ved sesongstart.

(©NTB)

Flere nyheter: