Menu
Det er full fyr i barnehage inne på området til Oslo universitetssykehus på Ullevål Foto: Javad Parsa / NTB

Barnehage ved Ullevål sykehus totalskadd etter brann

Brannmannskapene har fått kontroll på brannen i en barnehage inne på området til Ullevål sykehus i Oslo. Bygningen er totalskadd.

Av NTB | 09.05.2023 07:14:13

Ulykker og naturkatastrofer: Nødetatene rykket ved 4.30-tiden ut etter melding om at det brant kraftig i en barnehage ved Ullevål sykehus. Først en time senere hadde brannmannskapene kontroll på brannen – da var bygget helt utbrent, og det var ikke lenger fare for at brannen skulle spre seg videre.

– Vi kan ikke redde bygget og driver nå med defensiv innsats. Det har vært spredning av brannen til fasaden i et tilstående bygg, men vi har kontroll, sa vakthavende stabssjef Joakim Lystad til NTB. Han sier det ikke er fare for liv og helse.

Årsaken til brannen er ikke kjent.

Ved 6-tiden meldte politiet at brannmannskapene fortsatt drev med etterslukking på stedet.

– Politiet iverksetter etterforskning rundt hva som kan være årsak til brannen, skrever politiet på Twitter.

Underveis i slukningsarbeidet hadde brannvesenet over 15 biler på stedet. Mannskapene jobbet iherdig med å hindre spredning. Samtidig ble det forberedt evakuering dersom man skulle komme til at det ble aktuelt. Politiet oppfordret beboere i nærheten om å lukke vinduer på grunn av røykutviklingen.

– I dag blir det stengt, men vi håper å finne alternative lokaler så fort som mulig, sier HMS-ansvarlig i Kanvas, Karin Bull, ti avisen.

Byrådsleder i Oslo, Raymond Johansen (Ap), sier til Dagbladet at bydelen jobber for å ivareta barn og voksne etter brannen.

– Det er dramatisk når folk opplever at barnas barnehage brenner ned over natta. Og det er ikke lenge siden vi hadde brann i en annen barnehage i byen. Bydelen samarbeider med driverne for å ivareta barn og voksne tilknyttet barnehagen, sier byrådslederen.

Brannen fant sted inne på området til sykehuset og bygningen på rundt 600–700 kvadratmeter sto i full fyr da nødetatene kom til stedet. Ved 5-tiden ble det meldt at det ikke skal ha vært personer i bygget.

Kanvas har sju barnehager inne på området ved Ullevål sykehus – de to barnehagene, Lønnebakken og Veslefrikk ble tatt av brannen. Totalt er det i overkant av 120 barn i de to barnehagene, skriver Avisa Oslo. Nå jobber Kanvas med å finne lokaler å drive barnehagen videre.

(©NTB)

Flere nyheter: