Menu
Kriminalteknikere var torsdag ved stedet der et barn pådro seg alvorlige skader etter fall fra et hus på Nesodden. En kvinne i 50-årene er siktet for drapsforsøk etter hendelsen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Barn alvorlig skadd i fall på Nesodden – siktet kvinne fremstilles for varetekt lørdag

Kvinnen som er siktet for drapsforsøk etter at et barn torsdag falt ut av et vindu i et hus på Nesodden, fremstilles for varetektsfengsling lørdag.

Av NTB | 05.05.2023 21:04:23

Medisin og helse: Kvinnen, som er i 50-årene, er siktet etter at barnet på rundt ett år falt rundt fire meter ned fra vinduet.

Kvinnen som er siktet, er i slekt med barnet, men det er ikke snakk om en forelder. Utover det ønsker ikke politiet å gå nærmere inn på relasjonen.

Barnets tilstand er etter det politiet har fått opplyst, fortsatt alvorlig fredag.

Den siktede kvinnen er i politiets varetekt og innlagt på Akershus universitetssykehus. Hun var ikke avhørt fredag ettermiddag.

Politiadvokat Benedicte Granrud sier til NTB at det ikke har vært mulig å gjennomføre avhør av den siktede kvinnen på grunn av hennes helsetilstand.

Kvinnens forsvarer, advokat Jorunn Hegle Hovda, sier til NTB fredag kveld at hun fremdeles ikke har snakket med sin klient.

– Det har ikke vært aktuelt i dag på grunn av helsesituasjonen hennes, sier Hovda.

Hun sier at hennes klient blir fremstilt for varetektsfengsling lørdag klokken 10 i Søndre Østfold tingrett i Moss. Det er foreløpig ikke klart om fengslingen kan behandles som kontorforretning, uten oppmøte fra partene.

Hovda opplyser at dersom det blir et rettsmøte, vil dette holdes digitalt.

– Vi jobber med å kartlegge hendelsesforløpet, med teknisk og taktisk etterforskning, avhør av vitner og gjennomgang av elektronisk materiale, sier politiadvokaten.

Hvordan kvinnen stiller seg til siktelsen, er ikke kjent.

Granrud sier det fortsatt er tidlig i etterforskningen, men at politiet har begynt å danne seg et bilde av hendelsesforløpet – uten at de ønsker å si noe mer om dette, av hensyn til etterforskningen.

(©NTB)

Flere nyheter: