Barcelona-spillerne feirer seieren mot Villarreal som økte klubbens luke på tabelltopp til 11 poeng. Foto: Alberto Saiz, AP / NTB

Barcelona økte luken til Real

Barcelona utnyttet at erkerival Real Madrid var opptatt med å vinne klubb-VM, slo Villarreal 1-0 og økte luken på tabelltopp i spansk fotball til 11 poeng.

Av NTB | 12.02.2023 23:15:32

Sport: Barcelona er nå ubeseiret i sine 12 siste seriekamper. Laget tok sin 18. seier på 21 kamper i La Liga denne sesongen, og for sjuende gang ble sifrene 1-0.

Pedri scoret det avgjørende målet allerede i det 18. minutt. Høyt Barcelona-press førte til en ballerobring, og ved hjelp av raske pasninger ble Pedri spilt gjennom. Robert Lewandowski sto for assist.

Barcelona har sluppet inn bare sju mål i serien, ti færre enn Real Madrid og Atlético Madrid som har vært nest gjerrigst. Søndag kom Villarreal til flere gode muligheter, men evnet ikke å utnytte dem.

José Luis Morales misbrukte en kjempesjanse rett før pause. På overtid fikk Samuel Chukwueze ballen i mål, men scoringen ble annullert for offside. Villarreal ropte også på straffespark for hands på Jules Koundé, men ble ikke hørt.

Real Madrid scoret ni mål og slapp inn fire i to kamper i Marokko på vei mot sin femte VM-tittel for klubblag. Laget spiller sin kamp i helgens serierunde mot Elche onsdag og kan da ta litt innpå Barcelona igjen.

Barcelona møter Manchester United torsdag i europaligaens første utslagsrunde.