Menu
Alexia Putellas er tilbake i trening for Barcelona. Foto: Ole Martin Wold / NTB

Barcelona-kapteinen tilbake i trening – i rute til VM

Alexia Putellas (29) trente mandag for første gang sammen med resten av Barcelona-laget etter korsbåndskaden hun pådro seg før EM i fjor.

Av NTB | 27.03.2023 19:14:20

Sport: Putellas er verdens beste kvinnelige fotballspiller og har fått en rekke priser. Hun har vunnet både Ballon d’Or i 2021 og 2022 og de siste to årene fått Fifas The Best-pris.

Det spanske landslaget var en av gullkandidatene i fjorårets EM i England, men bare få dager før turneringsstart i juli, ødela hun kneet på trening. 29-åringen fikk konstatert avrevet korsbånd og ventet en lang periode på sidelinjen.

Mandag var hun tilbake på treningsfeltet til Barcelona sammen med sine norske lagkamerater Caroline Graham Hansen og Ingrid Syrstad Engen. Barcelona har lagt ut en video av den tydelig fornøyd Alexia på sin Twitter-konto.

– Jeg er glad for å bevege meg inn i den neste fasen av rehabiliteringen og er glad for å trene sammen med laget, sa Putellas, ifølge Reuters.

– Det er en mental ting og det tar lang tid å bli bra. Det er mange opp- og nedturer, sa hun om skadeperioden.

Med det er hun i rute til å rekke å bli spilleklar til VM i Australia og New Zealand i sommer.

– Nå går vi inn i neste fase og jeg gleder meg til å bli spilleklar. Det er opp til legene og kneet mitt. Vi vil se hvordan det reagerer, fortsatte 29-åringen.

Spania har Costa Rica, Zambia og Japan i puljen i VM som starter i juli.

(©NTB)

Flere nyheter: