Menu
Lamine Yamal jakter nok en La Liga-rekord. Foto: Joan Monfort / AP Photo / NTB.

Barcelona-juvel jakter La Liga-rekord: – Han er veldig moden

Barcelonas 16 år gamle rekordknuser, Lamine Yamal, har slått nesten alle rekorder det siste året. Nå mangler han bare å bli den yngste til å score i La Liga.

Av NTB | 15.09.2023 07:22:28

Kuriosa og kjendiser: Kantspilleren ble lørdag den yngste noensinne til å starte en kamp for Spania da han var i Luis de la Fuente startellever mot Kypros. Da var han 16 år og 61 dager.

Tidligere i sesongen har han også satt rekorden som den yngste til å starte for Barcelona i La Liga (16 år og 38 dager), til å assistere i La Liga i det 21. århundre (16 år og 45 dager) og til å debutere og score for Spania (16 år og 57 dager).

Forrige sesong ble han også tidenes yngste A-lagspiller for Barcelona da han kom inn med sine 15 år og 290 dager i 4-0-seieren over Real Betis.

Yamal har imidlertid ikke scoret for Barcelona ennå. Men hvis han gjør det denne sesongen, overtar han Ansu Fatis klubbrekord. Han kan også ta rekorden for yngste La Liga-scorer, satt av Málagas Fabrice Olinga da han var 16 år og 98 dager.

– Han er veldig moden til tross for at han er 16. Han er bevisst på hva han holder på med og han trives godt, sa Barca-trener Xavi tidligere i september.

Barcelona-juvelen ble kåret til banens beste i Barcelonas 4-3-seier over Villarreal i august, og har startet klubbens tre siste kamper, alle seire.

(©NTB)