Menu
Det er første gang en film regissert av en kvinne har passert milliarden. Milepælen nås 17 dager etter premieren, som var 21. juli. Foto: AP / NTB

Barbie-filmen har dratt inn over én milliard dollar

17 dager etter premieren av «Barbie» har filmen over én milliard dollar i billettinntekter. Det er første gang en kvinne-regissert film passerer milepælen.

Av NTB | 06.08.2023 20:54:29

Kultur og underholdning: Greta Gerwigs «Barbie» har i Nord-Amerika alene dratt inn 459 millioner dollar, og i resten av verden 572 millioner dollar, ifølge Variety.

Det er første gang en film regissert av en kvinne har passert én milliard dollar. Milepælen nås 17 dager etter premieren, som var 21. juli.

I åpningshelgen rundet filmen 162 millioner dollar i USA og Canada, og over 194 millioner dollar i de 63 andre landene den ble vist. Premierehelgen ble rangert som den største i USA så langt i år, og som den beste starten for en film regissert av en kvinne.

Blant filmene til Warner Bros er filmen den som har nådd milepælen raskest. Før denne var det «Harry Potter og dødstalismanene: Del 2» som hadde denne rekorden, med 19 dager.

«Barbie» er den andre storfilmen i år som passerer én milliard i billettinntekter, og den sjette etter pandemien. Filmen topper Kinotoppen her i Norge også, og er så langt sett av 284.645 her til lands.

(©NTB)

Flere nyheter: