Menu
Jørgen Baklid jubler etter å ha forsvart EM-tittelen i skiorientering på langdistanse. Foto: Norges Orienteringsforbund / NTB

Baklid vant langdistansen i ski-o-EM – sølv til Ulvensøen

Jørgen Baklid slo finske Aapo Viippola i spurten og forsvarte EM-tittelen på langdistanse i skiorientering. Anna Ulvensøen tok sølv i kvinneklassen.

Av NTB | 03.02.2023 12:57:50

Sport: Baklid og Viippola var i en klasse for seg på fellesstarten. Nordmannen var ganske tidlig i tet og ledet på alle passeringer deretter, men med finnen rett bak. I spurten var Baklid ett sekund foran.

– Vi var sammen på siste fellespost. Da gikk vi litt og kikket på hverandre, sa Baklid, som la opp taktikken ut fra terrenget inn mot mål.

– Jeg sørget for å holde meg foran, slik at han skulle få problemer med å komme seg forbi. I tillegg hadde jeg ganske stor selvtillit med tanke på spurten, etter NM-sprinten i langrenn (var i kvartfinale).

Nicola Müller fra Sveits tok bronsen, men han var slått med ett minutt og 44 sekunder.

– Jeg gjorde et godt løp. Spesielt var førsterunden god, men den andre ble litt mer trøblete. Da mistet jeg blant annet skien, sa Ulvensøen.

– Uansett tror jeg ikke at jeg kunne gjort noe med Daisy.

Mageproblemer i den svenske troppen førte til at mange sterke navn uteble fra start. Fem av seks svenske menn og alle de fem svenske kvinnene måtte trekke seg. Eneste svenske deltaker Gustav Jonsson ble nummer 26, slått med ni og et halvt minutt.

– Det var litt kjedelig at svenskene ikke var med, sa Ulvensøen.

I kvinneklassen tok Daisy Kudre Schnyder fra Estland sitt tredje strake EM-gull, men nærmest EM-dronningen kom norske Anna Ulvensøen. Hun endte 1.32 minutt bak, men var nesten to og et halvt minutt foran den finske bronsevinneren Maria Hoskari.

I klassen for menn hadde Norge fem løpere blant de ti beste. Henrik Fredriksen Aas ble nummer seks, Styrk Kamsvåg åtte, Isak Jonsson ni og Øyvin Wiggen ti. Blant kvinnene sørget Idunn Strand (6), Synne Strand (11) og Ane Sofie Krogh (12) for at Norge hadde fire løpere blant de 12 beste.

(©NTB)