Menu
Politi holdt vakt utenfor kirken mandag kveld etter knivstikkingen. Foto: Mark Baker / AP / NTB

Australsk politi: Kirkeknivstikking i kirke var terrorhandling

Knivstikkingen i en kirke i Sydney, der flere personer ble såret, var en terrorhandling, uttaler australsk politi. En 15 år gammel gutt er pågrepet i saken.

Av NTB | 16.04.2024 00:23:11

Krig og konflikter: Angrepet skjedde i den assyriske ortodokse Christ The Good Shepherd Church mens en biskop holdt en gudstjeneste i forstaden Wakeley i Sydney mandag klokken 19.15 lokal tid.

Talen ble strømmet på nettet. Bildene viser en tenåring som gjør et byks framover og stikker biskop Mar Mari Emmanuel på talerstolen. Ifølge australske medier ble biskopen stukket flere ganger.

– Etter å ha vurdert alt materialet, erklærer jeg at dette var en terrorhendelse, sa delstaten New South Wales’ politisjef Karen Webb på en pressekonferanse tirsdag.

I tillegg til biskopen ble en annen person i kirken også knivstukket. Ytterligere tre personer fikk behandling for andre skader de fikk i kirken.

Utenfor kirken støtte over 500 demonstranter sammen med opprørspoliti som hindret dem fra å ta seg inn i kirken og lynsje tenåringen, som ble holdt igjen der av andre kirkegjengere.

Minst to politibetjenter ble skadd utenfor kirken da folk kastet flasker, murstein og andre gjenstander mot dem. Rundt 30 personer måtte få tilsyn av helsepersonell etter tumultene som oppsto utenfor kirken.

Webb sier at angriperen var motivert av religiøs ekstremisme. Den pågrepne tenåringen var en kjenning av politiet, men han sto ikke på noen terrorovervåkningsliste. Han samarbeider med politiet, ifølge en uttalelse fra politiet i New South Wales.

(©NTB)

Flere nyheter: