Menu
USAs forsvarsminister Lloyd Austin og forsvarssjef Mark Milley møtte pressen etter møtet i kontaktgruppen for Ukrainas forsvar på flybasen i Ramstein i Tyskland fredag. Foto: Matthias Schrader / AP / NTB

Austin: Stridsvogner til opplæring av ukrainere kommer snart til Tyskland

Amerikanske Abrams-vogner som skal brukes til opplæring av ukrainske styrker, er på plass i Tyskland i løpet av de neste ukene, ifølge USAs forsvarsminister.

Av NTB | 21.04.2023 17:04:08

Økonomi og næringsliv: Pentagon opplyste i mars at USA vil forsyne Ukraina med 31 eldre Abrams-stridsvogner fra hærens lagre.

Først vil amerikanerne gi ukrainerne opplæring i bruk og vedlikehold av stridsvogner. Det skal skje i Tyskland, og de første Abrams-vognene vil være på plass der innen få uker sa forsvarsminister Lloyd Austin fredag. Opplæringen skal starte i juni og vil ta rundt ti uker, ifølge amerikanske tjenestemenn.

Disse stridsvognene skal imidlertid ikke sendes videre til Ukraina. I stedet vil USA sende 31 Abrams-vogner av typen M1A1, som først så dagens lys i 1980. De sendes til fronten når de er gjort i stand.

USAs opprinnelige plan var å sende 31 stridsvogner av den nyere Abrams M1A2-modellen, men disse måtte først ha blitt produsert, og det kunne derfor ha tatt minst ett år før de var på plass i Ukraina.