Menu
Christian Atsus døde kropp har blitt fraktet til Ghana. Foto: Adam Davy / PA via AP / NTB.

Atsus kropp tilbake i Ghana: – En sorg for nasjonen

Fotballspiller Christian Atsus kropp er fraktet tilbake til hjemlandet Ghana hvor han skal gravlegges.

Av NTB | 20.02.2023 17:25:35

Ulykker og naturkatastrofer: – Det er et tap som gjør veldig vondt og det er en sorg for nasjonen. Vi ba og ba og mistet aldri håpet for hver dag som gikk, men Gud vet alltid best, sa visepresident Mahamudu Bawumia i en uttalelse.

Prosessen med å bringe Atsus døde kropp startet før helgen. Søndag kveld ankom liket ankom Ghanas hovedstad, Accra, hvor han skal gravlegges.

Flere familiemedlemmer og Ghanas ambassadør i Tyrkia var med på flyet som fraktet liket fra Tyrkia til Ghana.

Atsu ble funnet i ruinene denne helgen, litt over to uker etter jordskjelvkatastrofen som rammet Tyrkia og Syria i begynnelsen av februar.

31-åringen er blant de mer enn 43.000 menneskene som er rapportert omkommet etter jordskjelvet, som målte 7,8 på Richters-skala.

Atsu spilte for Premier League-klubben Chelsea mellom 2013 og 2017 og ble lånt ut til klubber som Everton og Newcastle. Han var blant annet med på å rykke opp med Newcastle 2016/17-sesongen.

Siden i fjor høst har han spilt i den tyrkiske klubben Hatayspor.

Før avspark mellom Liverpool og Newcastle i helgen ga sistnevnte en følelsesmessig hyllest til Atsu. Hans kone og barn deltok i ett minutts applaus for den tidligere landslagsspilleren.

(©NTB)

Flere nyheter: