Matty Cash scoret Aston Villas redusering som ga ekstraomganger mot Lille. Senere fikk han nettsus i straffesparkkonkurransen som Villa vant. Foto: Christophe Ena / AP / NTB

Aston Villa snek seg videre i Europa

På en dårlig dag kom Aston Villa tilbake og vant kvartfinalen mot franske Lille i conferenceligaen. Avgjørelsen falt på straffer.

Av NTB | 18.04.2024 21:43:23

Sport: De engelske gjestene taklet presset best og tok en 4-3-seier i straffesparkkonkurransen. Sammenlagt endte det 3-3 over to kamper.

Begge lag hadde bommet én gang før Lilles kaptein Benjamin André måtte treffe som hjemmelagets femte straffeskytter. Forsøket ble reddet av Emiliano Martinez.

Lille ledet 2-0 og lå an til å gå videre med få minutter igjen av ordinær tid. Så dukket Matty Cash opp og banket inn Villas redusering fra 20 meter. Skuddet gikk inn via en motspiller.

I forkant klønet Lille det til da keeper Lucas Chevalier kolliderte med en lagkamerat og mistet ballen.

Tidligere i kampen scoret Yusuf Yazici med innsiden av venstrefoten etter 15 minutter, mens André stusset inn 2-0 på en corner halvveis ut i 2.-omgangen.

Aston Villas avansement er en opptur for Premier League i Europa. Det kom dagen etter at både Manchester City og Arsenal forsvant ut av mesterligaens kvartfinaler.

Unai Emery kan bli første manager til å lede Aston Villa til en tittel siden Birmingham-klubben vant ligacupen i 1996.

Også i Italia ble det ekstraomganger da Fiorentina slo tsjekkiske Viktoria Plzen 2-0. Sammenlagt endte det med samme sifre.