Menu
Russlands president Vladimir Putin var vertskap for et møte mellom Aserbajdsjans president Ilham Alijev (i midten) og Armenias statsminister Nikol Pasjinian torsdag. Foto: Mikhail Metzel, Sputnik, Kreml Pool Photo via AP / NTB

Aserbajdsjansk utsending: Mulig undertegning av fredsavtale med Armenia neste uke

Aserbajdsjan og Armenia kan neste uke komme til å undertegne en fredsavtale om den langvarige konflikten om Nagorno-Karabakh.

Av NTB | 26.05.2023 14:28:50

Krig og konflikter: Det sier Lejla Abdullajeva, Aserbajdsjans representant i Frankrike, før EU-toppmøtet i Moldovas hovedstad Chisinau til uka. Regjeringssjefer og EU-topper er blant de mange som ventes å delta. EU-landene og 17 andre europeiske land vil være representert.

Armenias statsminister Nikol Pasjinian og Aserbajdsjans president Ilham Alijev skal møtes på sidelinjen, sammen med Frankrikes president Emmanuel Macron og Tysklands statsminister Olaf Scholz.

– I Chisinau 1. juni håper vi at en fredsavtale endelig kan bli undertegnet. Det er et historisk øyeblikk med et momentum vi ikke kan kaste bort, sa Abdullajeva i Paris fredag.

Pasjinian og Alijev møttes i Russland torsdag. Det har vært framgang i samtalene mellom partene den siste tiden om Nagorno-Karabakh.

De to nabolandene har utkjempet to kriger – på begynnelsen av 1990-tallet og i 2020 – om kontroll over utbryterrepublikken Nagorno-Karabakh. Enklaven er internasjonalt anerkjent som en del av Aserbajdsjan, men befolkningen er overveiende armensk.

(©NTB)

Flere nyheter: