Menu
Samvel Shakhramanyan er valgt som leder for armenerne i Nagorno-Karabakh. Så langt er det Aserbajdsjan og Røde Kors som har bekreftet avtalen som gjør mandagens nødhjelpsforsyninger mulig. Foto: AP / NTB

Aserbajdsjan godkjente humanitær hjelp til konfliktområdet Nagorno-Karabakh

Lastebiler fra Røde Kors fikk mandag slippe inn i utbryterenklaven Nagorno-Karabakh etter en avtale mellom armenske separatister og Aserbajdsjan.

Av NTB | 18.09.2023 10:32:32

Krig og konflikter: De ble enige om å bruke veier for å frakte nødhjelp til det omstridte området som ligger inne i Aserbajdsjan, ifølge aserbajdsjanske myndigheter. Omtrent alle som bor i Nagorno-Karabakh er armenere, og de regner området som sitt eget, noe det har vært konflikt om i flere tiår.

– Takket være en humanitær enighet mellom beslutningstakerne kan Røde Kors i dag bringe forsyninger med hvete og viktige medisinsk utstyr til mennesker i nød via Lanchin-korridoren og Aghdam-veien, heter det i en uttalelse fra Røde Kors.

Senest denne måneden anklaget landene hverandre for å bryte en våpenhvile som ble inngått i 2020. En rekke ulike aktører og land forsøker å mekle i konflikten, men situasjonen virker fastlåst.

Armenia har anklaget nabolandet for å nøre opp under humanitær krise i enklaven ved å stenge veier mellom Armenia og Nagorno-Karabakh. Aserbajdsjan har nektet for dette og hevder at de kan få all nødhjelpen de trenger fra dem.

Armenia har tradisjonelt vært alliert med Russland, men i forrige uke innledet landet en militærøvelse med USA.

(©NTB)

Flere nyheter: