Erling Braut Haaland (t.v.) og Martin Ødegaard møttes i Community Shield søndag.Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Arsenal slo Manchester City i Community Shield etter straffesparkkonkurranse

Martin Ødegaard og Arsenal startet sesongen på perfekt vis med seier over Erling Braut Haaland og Manchester City i Community Shield-kampen.

Av NTB | 06.08.2023 19:24:57

Sport: Etter at det 1-1 etter full tid, måtte kampen avgjøres med straffesparkkonkurranse.

Der var Arsenal best og kunne juble for titteltriumf. Ødegaard var den første til å score.

Etter en lang stillingskrig sendte Cole Palmer City i ledelsen etter 77 minutter. Han fikk ballen på kanten av 16-meteren og bøyde ballen rundt Arsenal-keeper Aaron Ramsdale og i hjørnet.

Det så ut til å holde, men hele elleve minutter på overtid utlignet Leandro Trossard da belgierens skudd gikk via Manuel Akanji og i mål.

Med uavgjortresultatet endte Arsenal sin marerittrekke mot City. London-klubben har vunnet bare én av de siste 17 kampene mot City, og de hadde tapt åtte strake før søndagens møte på Wembley.

Erling Braut Haaland startet for City, men ble tatt av banen etter vel en times spill. Arsenal-kaptein Martin Ødegaard spilte hele kampen.

Vanligvis spilles Community Shield-kampen mellom vinnerne av Premier League og FA-cupen. I og med at City løftet begge trofeene i fjor, fikk Arsenal plass i supercupkampen etter å ha blitt nummer to i serien.

Arsenal spilte søndag sin første Community Shield-kamp siden 2020, da de slo Liverpool etter straffesparkkonkurranse.

I City-laget fikk Mateo Kovacic sin første tellende kamp for de lyseblå siden overgangen fra Chelsea i sommer.

Premier League-sesongen starter kommende uke. City spiller åpningskampen mot Burnley fredag kveld, mens Arsenal møter Nottingham Forest lørdag.

Annen omgang ble den lang stillingskrig der begge lag holdt hverandre i sjakk. City hadde mye ball, men slet mot et kompakt Arsenal-forsvar.

Etter Palmers ledermål presset Arsenal på for utligning, og hele elleve minutter på overtid lyktes de.

Mikel Arteta startet med alle sine tre sommersigneringer i kampen. Rekordkjøpet Declan Rice kom inn på midtbanen, mens Kai Havertz og Jurriën Timber også fikk tillit.

City åpnet kampen best og skapte sjanser, men ingen satte Arsenal-keeper Aaron Ramsdale på store prøver. Etter hvert kom Arsenal mer med i kampen og City-keeper Stefan Ortega måtte redde et godt forsøk fra Havertz.