Southamptons Theo Walcott gjorde 2-0-målet mot gamle lagkamerater. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP / NTB.

Arsenal sikret sent poeng etter marerittstart – gullkampen blir vanskeligere

Arsenal kan ha mistet muligheten til seriegullet til tross at de slo tilbake mot slutten i 3-3-kampen mot Southampton fredag kveld.

Av NTB | 21.04.2023 23:14:11

Sport: Det så tungt ut. Southampton ledet med 3-1 med få minutter igjen. Men tre minutter før full reduserte Martin Ødegaard 2-3 etter en lekker avslutning i det lengste hjørnet. Det var Ødegaards scoring nummer 12 i Premier League denne sesongen.

Et stort minutt senere ble det 3-3 ved Bukayo Saka. Han satte inn en retur i det 90. minutt, og før de åtte tilleggsminuttene var i gang.

Flere mål kom det ikke, og dermed ble det 3-3 etter Arsenals tredje uavgjortkamp på rappen.

Arsenal har seks kamper igjen av sesongen. Onsdag er det stormøte borte mot Manchester City. Det møtet kan på mange måter karakteriseres som en seriefinale. Taper Arsenal da er løpet høyst trolig kjørt for «The Gunners».

Arsenal har fem poeng ned til Manchester City med to kamper mer spilt.

Arsenal kunne ikke fått en verre start på kampen. Keeperen Aaron Ramsdale sendte ballen rett i føttene på Carlos Alcaraz, og Alcaraz trillet seg fri og plasserte ballen rett i åpent bur etter bare 30 spilte sekunder.

Rett før det var spilt 14 minutter gikk Southampton opp til 2-0, og den kom ved den tidligere Arsenal-spilleren Theo Walcott etter en strålende kontring som ble avsluttet med en pasning i bakrommet der Walcott hadde løpt seg fri.

Seks minutter senere kom reduseringen. Da var det Gabriell Martinellis tur etter et fabelaktig angrep og en fin og avgjørende pasning av Bukayo Saka. Martinelli åpnet kampen godt og var den beste av i starten av kampen.

I 2. omgang hadde Arsenal mer eller mindre ballen hele tiden, men Southampton forsvarte seg godt, drøyde tid og hjemmelaget kom seg ikke til store sjanser.

I stedet var det Southampton som økte til 3-1 etter 66 spilte minutter. Målet kom ved innbytter Duje Caleta-Car etter pasning av Armel Bella-Kotchap. Røk tittelen for Arsenal der?

Savnet av både Xhaka og Saliba var påtakelig.

Arsenal er ubeseiret i de ti siste kampene, men de tre siste er alle endt uavgjort. Tendensen var der før 3-3 mot laget fra sør. Southampton hadde tapt de tre siste før de tok det ene poenget mot serielederen.

Ett poeng til Southampton gjør at de fortsatt er plassert sist med tre poeng opp til sikker plass.

Det var topp mot bunn, tidvis så det også slik ut basert på banespillet, men det hjalp lite siden det fortsatt er målene som teller i fotball. Arsenal lignet ikke sitt tidligere jeg slik de har framstått til nå i sesongen.

Arsenal presset hardt på tampen av 1. omgang, og Southampton reddet på ved ett tilfelle på streken. Arsenal herjet og produserte sjanse på sjanse.

Granit Xhaka ble syk i forkant av kampen og kunne ikke spille. William Saliba var også uaktuell grunnet skade, mens Oleksandr Zintsjenko var klar igjen på venstrebacken.