Jarrod Bowen og West Ham kunne juble for avansement i ligacupen. Foto: John Walton / PA via AP / NTB

Arsenal og Ødegaard ute av ligacupen – tapte 1-3 for West Ham

Arsenals reise i ligacupen stoppet med 1-3-tapet for West Ham på bortebane onsdag. En skadeplaget Martin Ødegaard kom inn fra benken og scoret.

Av NTB | 01.11.2023 22:32:33

Sport: Scoringer av Ben White (selvmål), Mohammed Kudus og Jarrod Bowen sørget for at West Ham er videre til neste runde.

Ødegaard har startet på benken i Arsenals to siste kamper som følge av en hofteskade. Han kom inn på 0-3 og reduserte like før slutt.

På Arsenal-benken satt også Declan Rice, som i sommer gjorde overgang fra West Ham.

Rice fikk en god dose applaus fra hjemmefansen da han løp ut på gressmatta. Han var kaptein da West Ham gikk til topps i conferenceligaen sist sesong.

Til tross for at gjestene fra Nord-London skapte sjanser, endte det med nederlag og exit.

Arsenal har to ligacuptitler, men har ikke gått til topps siden 1993. West Ham har aldri vunnet.

West Ham tok ledelsen etter et kvarters spill. Bowens hjørnespark var godt slått, og inne i feltet var White feilplassert og stanget ballen i eget nett i klareringsforsøket.

Arsenal løftet seg etter baklengsmålet, men greide ikke sette West Ham under særlig stort press. Hjemmelaget skapte også sjanser til å doble ledelsen.

Nayef Aguerd slo en langpasning oppover i banen, der Kudus tok den flott ned på første touch og banket den i lengste hjørne på svært vakkert vis.

Hjemmelaget fortsatte å presse Premier League-toeren, og etter en time var det Bowens tur til å juble.

Vingen sto i returrommet etter et angrep og banket ballen mot mål. Den fikk så en retningsendring i Jakub Kiwior, som satte Ramsdale ut av spill.

Begge lag var skarpe i innledningen og skapte hver sin gode mulighet etter fem minutter. Deretter utviklet det seg til en stillingskrig.

West Ham var skarpe også i starten av 2. omgang, og etter fem minutter lå ball nummer to i nettet bak Aaron Ramsdale.