Frida Maanum og lagvenninnene i Arsenal måtte nøye seg med ett poeng i bortekampen mot Manchester United. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Arsenal-kvinnene berget 2-2 mot Manchester United på overtid

I tredje overtidsminutt berget innbytter Cloé Lacasse 2-2 for Arsenal i bortekampen mot Manchester United i kvinnenes superliga.

Av NTB | 06.10.2023 22:42:33

Sport: Canadieren scoret etter bare noen få minutter på banen. Dermed avverget hun lagets fjerde serietap på rad (over to sesonger) og full krise. Arsenal har likevel kommet skjevt ut i den nye sesongen.

Debutanten Melvine Malard så ut til å bli matchvinner for United med sitt 2-1-mål i det 81. minutt, men det holdt ikke helt inn.

– Prestasjonen vår var enorm i dag. Det er ikke mange lag som kommer til Leigh og er bedre enn Manchester United. Jeg er veldig glad for at vi fikk utligningen, men alt i alt er jeg skuffet over at vi ikke vant, for vi hadde klart flest sjanser, sa manager Jonas Eidevall til Sky Sports.

Frida Maanum var en av flere Arsenal-stjerner som ble vraket fra start etter forlis i mesterligakvalifiseringen og hjemmetap i serieåpningen foran et rekordpublikum. Hun spilte den siste halvtimen og trodde at hun utlignet rett før full tid, men målet ble annullert for offside.

United-laget, som spilte med sørgebind for Alex Fergusons kone Cathy, overnatter takket være ett poeng på tabelltopp. Med utligningen unngikk Arsenal å ligge helt sist.

I det 27. minutt slapp United inn i kampen igjen takket være en kjempetabbe av Arsenal-keeper Sabrina D’Angelo. Hun skulle klarere et langt United-framspill, men ble stresset da Leah Galton presset henne og bommet på ballen. Galton kunne score i tomt mål.

Eidevall gjorde seks endringer i laget som tapte hjemme for Liverpool i serieåpningen. En av dem var D’Angelo for Manuela Zinzberger i målet.

– Vi har en ellever som starter og en som avslutter kampene. En av tingene jeg er mest fornøyd med er at vi avsluttet kamen mye bedre enn United, sa den svenske manageren.

Eidevall signerte tidligere i uka en ny langtidskontrakt selv om laget har fått en råtten sesongstart.

Lisa Naalsund var ubenyttet reserve for United.

Arsenal fikk en flott start takket være en kontring der Stina Blackstenius ble spilt fram av Steph Catley, brukte fart og muskler da hun parkerte Hannah Blundell og avsluttet kaldt i lengste hjørne.

Maanum kom inn i det 59. minutt som del av et trippelbytte. Katie McCabe og Caitlin Foord kom også inn, og det første de to sistnevnte gjorde var å pådra seg hvert sitt gule kort. Eidevall fikk også gult for protester.