Menu
Arsenal-trener Mikel Arteta fikk vist det gule kortet mot Brighton. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP Photo / NTB.

Arsenal faller fra i gullkampen: – Ydmyket til de gradrer

Martin Ødegaards Arsenal avga tre viktige poeng i gullkampen da de tapte 0-3 hjemme for Brighton i Premier League søndag kveld.

Av NTB | 14.05.2023 19:54:21

Sport: Arsenals gulldrøm henger dermed i en svært tynn tråd etter at Manchester City knuste Everton 3-0 tidligere søndag. De lyseblå fra Manchester topper tabellen med fire poeng ned til «Gunners», i tillegg til at de har én kamp mindre spilt.

– En jevn første omgang, ble til et mareritt. De ble ydmyket til de gradrer. Arsenal hadde ingen Arsenal-identitet i den andre omgangen. De virket trøtte og fant ikke ut av noen ting, konkluderte Nils Johan Semb i Viaplay-studio.

Ødegaard & co. skal møte Nottingham Forest (B) og Wolves (H) i sine to siste seriekamper, mens City møter Chelsea (H), Brighton (B) og Brentford (B). City trenger bare en seier for å bli mester.

– Jeg er veldig lei meg for å si det, men jeg tror det ville være umulig for City å gi fra seg ledelsen nå. Det var en kamp Arsenal måtte vinne, og i dag spilte de ikke på nivået vi forventet, sa Arsenal-legende Patrick Vieira til Sky Sports.

– Tittelkampen er over, slo tidligere Manchester United-profil Gary Neville fast.

Arsenal fikk en marerittstart på kampen da en av sesongens virkelige storspillere, Gabriel Martinelli, måtte gå av banen med skade etter bare 19 minutter. Innbytter Leandro Trossard var imidlertid svært nær å sende vertene i ledelse mot gamleklubben da han fyrte av et skudd i tverrliggeren drøye ti minutter senere.

Etter hvilen fikk imidlertid vertene nok et hardt slag i ansiktet da Julio Enciso headet Brighton i ledelsen seks minutter inn i omgangen.

Fire minutter før full tid lobbet Deniz Undav inn 2-0-målet etter at vertene hadde rotet det til i forsvaret, før Pervis Estupiñán scoret Brightons tredje seks minutter på overtid.

Arsenal var på god vei mot sin første ligatittel siden 2003/04-sesongen, men har rotet det bort de siste månedene. Arsenal står med kun to seire på sine sju siste ligakamper. City vant på sin side sin 11. strake ligakamp tidligere søndag.

Det ble også omgangens største mulighet, og lagene måtte dermed gå målløse i garderoben. Arsenal hadde riktignok fått et ordentlig momentum i kampen, hvor både Bukayo Saka og Martin Ødegaard hadde kommet seg til noen fine skuddmuligheter.

Målet var Arsenals 25. baklengsmål på hjemmebane denne sesongen. Ifølge statistikktjenesten Opta har de aldri sluppet inn flere hjemmemål på en sesong siden klubben fikk ny stadion i 2006.

(©NTB)