Menu
Skistadion på Vind sliter med kulde. Foto: Terje Pedersen / NTB

Arrangørgrep og positiv kuldemåling gir håp om NM-stafetter i langrenn

Sprengkulda slipper ikke taket i NM-byen Gjøvik, men temperaturmålinger søndag morgen gir håp om langrennsstafettene kan avvikles som oppsatt.

Av NTB | 22.01.2023 08:45:05

Økonomi og næringsliv: NM-juryen på Gjøvik hadde møte klokken 8 søndag morgen. I forkant var det gjort temperaturmålinger der gradestokken viste minus 18,6 grader på det kaldeste punktet i løypa.

Grensen for å gjennomføre renn er minus 18 grader.

«Det er ventet at temperaturen stiger noe utover formiddagen, og juryen tar derfor nye målinger rett før klokken 10. Juryen vil da ha et nytt møte, og er optimistiske på at temperaturen i hele traseen da vil være over minus 18 grader slik regelverket krever», melder arrangøren.

Dermed er det håp om at NM-stafettene kan gå som oppsatt. Kvinnene har start klokken 11.

I forkant av søndagens stafetter ble det tatt flere grep i håp om å kunne gjennomføre rennene som planlagt. I samråd med Norges Skiforbund har rennledelsen valgt å korte ned traseen som skal brukes, til 2,5 kilometer.

Hensikten er at løperne slipper å gå gjennom den delen av løypa der det lørdag var målt de laveste temperaturene.

– Vi har en bekkedal, som det alltid er kaldt i. Det er et punkt som er litt kritisk, sa rennleder Ole Henrik Evensen til NTB lørdag.

Kvinnestafetten skal starte klokken 11, mens start for mennene er satt til 13.30.

Strindheim er regjerende mester på kvinnesiden, mens Lyn har samme status på herresiden.

Lørdag førte sprengkulda til avlysning på Vind skistadion. Da var det fellesstartene med skibytte som gikk fløyten for NM-arrangørene.

Ved siden av å korte ned traseen, er det også lagt opp til at samtlige tre etapper på NM-stafetten skal gås i klassisk stil. Starttidspunktene for rennene er i tillegg skjøvet lenger ut på dagen enn opprinnelig planlagt i håp om at temperaturen har steget da.

(©NTB)