Anderlecht feirer borteseieren mot Villarreal som ga avansement i conferenceligaen. Foto: Alberto Saiz, AP / NTB

Arnstad hjalp Anderlecht til kvartfinale

Kristian Arnstad ble byttet inn og hjalp Anderlecht til å hale i land en sterk borteseier mot Villarreal som ga kvartfinale i conferenceligaen.

Av NTB | 17.03.2023 00:44:09

Sport: Etter 1-1 i den første kampen var Villarreal klar favoritt, men Islam Slimani ga den belgiske klubben ledelsen i det 73. minutt med scoring i åpent mål på innlegg fra Michael Murillo.

Arnstad ble byttet inn mens målet ble VAR-sjekket, og han var med på å tette igjen det siste drøye kvarteret pluss tilleggstid.

Villarreal hadde mange store sjanser, men fikk ikke ballen i mål bak en god og heldig keeper Bart Verbruggen.

I det 20. minutt fikk målvakten hjelp da Zeno Debast reddet Samu Chukwuezes skudd på streken, mens Villarreal-kaptein Gerard Moreno skjøt i tverrliggeren rett før pause.

– Jeg måtte gjøre den redningen, for jeg greide ikke å håndtere langskuddet. Jeg er stolt av laget. Vi har veldig godt samhold, sa Verbruggen.

På overtid reddet han igjen med en beinparade da innbytter Jackson Nicolas kom til skudd inne i målgården.

Anderlecht kunne også hatt flere mål. Tidlig i 2. omgang misset keeper Pepe Reina på et hjørnespark, men Michael Murilo beinet ballen over tomt bur.

Gustav Wikheim startet for Djurgården, mens Fredrik Ulvestad fikk et langt innhopp da Sivasspor tapte 1-4 for Fiorentina og 1-5 sammenlagt.

Øvrige kvartfinalister er AZ Alkmaar, Brasel, Gent, Nice og West Ham. Sistnevnte knuste AEK Larnaka 4-0 hjemme og 6-0 sammenlagt.

I det 55. minutt ga Verbruggen en unødvendig retur på et langskudd, men leverte en fantomredning da Moreno skjøt på returen.

Arnstad er ikke eneste nordmann som er kvartfinaleklar i turneringen, men den eneste som fikk spilletid torsdag. Kristoffer Velde var ubenyttet reserve da Bodø/Glimts overmenn Lech Poznan vant 3-0 borte mot Djurgården og 5-0 sammenlagt.