Menu
En kontrollstasjon på en vei i Armenia som fører til utbryterrepublikken Nagorno-Karabakh. Foto: Hayk Manukyan / AP / NTB

Armenia sier fire soldater er drept av aserbajdsjansk artilleri

Fire armenske soldater er drept og en såret av aserbajdsjansk artilleriild fredag, opplyser landets forsvarsdepartement.

Av NTB | 01.09.2023 16:44:43

Krig og konflikter: Armenerne ble angrepet nær byen Sotk, opplyser departementet. Byen ligger nær Sevansjøen, rundt elleve mil øst for hovedstaden Jerevan.

Armenia hevder nabolandet har samlet store styrker nær grensen og angrepet dem med droner, bombekaster og håndvåpen. Aserbajdsjan hevder de ikke samler soldater langs grenser, men hevder å ha gjennomført «gjengjeldelsestiltak».

Aserbajdsjan hevder også fredag at Armenia har angrepet militæranlegg i Kalbajar-distriktet med droner og såret tre soldater.

Armenia og Aserbajdsjan har siden 1990-tallet utkjempet to kriger over utbryterrepublikken Nagorno-Karabakh. Enklaven er internasjonalt anerkjent som en del av Aserbajdsjan, men befolkningen er overveiende armensk.

Begge sider anklager hverandre regelmessig for å bryte en våpenhvile som ble inngått i 2020, og det oppstår trefninger mellom soldater fra de to landene med ujevne mellomrom.

(©NTB)

Flere nyheter: