Menu
Røyk stiger opp fra eksplosjonen i Nagorno-Karabakh mandag. Bildet er tatt fra en video publisert av en frilansjournalist i området. Foto: Siranush Sargsyans X-konto / AP / NTB

Armenia: Minst 125 ble drept i eksplosjonen i Nagorno-Karabakh

Minst 125 mennesker mistet livet da et drivstofflager eksploderte i den omstridte Nagorno-Karabakh-regionen, ifølge Armenias helseminister Anahit Avanesian.

Av NTB | 26.09.2023 19:12:24

Krig og konflikter: Det er en kraftig oppjustering fra tallet som ble oppgitt tirsdag morgen på minst 20 personer. De drepte er fraktet til Armenia, melder nyhetsbyrået Interfax Aserbajdsjan.

Separatistmyndighetene i Nagorno-Karabakh opplyste mandag kveld at eksplosjonen fant sted ved en vei mellom byene Stepanakert og Askeran. Drivstofflageret ligger ved en bensinstasjon.

Den internasjonale Røde Kors-komiteen sier at flere hundre mennesker fikk brannskader som følge av eksplosjonen.

Nagorno-Karabakh er internasjonalt anerkjent som en del av Aserbajdsjan, men har vært styrt av armenske separatister i over 30 år.

I forrige uke ble regionen erobret av aserbajdsjanske regjeringsstyrker. Separatistene la ned våpnene og er i ferd med å gi fra seg makten i regionen.

Armenske myndigheter opplyser at over 28.000 personer har tatt seg inn i Armenia fra Nagorno-Karabakh siden Aserbajdsjan tok kontrollen over regionen.

Flere nyheter: