Menu
Politiet startet drapsetterforskning etter at en kvinne ble funnet død utenfor Boots apotek i Arendal sentrum tirsdag 2 april. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Arendal: Drapssiktet ba om å bli løslatt – ble fengslet i fire nye uker

Politiet ba fredag om at mannen som er siktet for apotek-drapet i Arendal i april i år, blir fengslet i ytterligere åtte uker. Men retten mente det holdt med fire uker.

Av NTB | 31.05.2024 12:53:19

Kriminalitet og rettsvesen: – Spørsmålet om siktedes tilregnelighet er fortsatt under utredning, og det er sterk mistanke om en underliggende psykoselidelse, skriver Agder tingrett i kjennelsen.

63-åringen er siktet for drapet på den svenske borgeren Miriam Ayres Cea 2. april i år. To dager senere ble han pågrepet, og han har siden sittet fengslet.

– Han erkjenner ikke straffskyld i henhold til siktelsen og begjærte seg løslatt, sier mannens forsvarsadvokat Morten Andreassen til NTB.

Samtidig sier Andreassen at hans klient trolig vil la seg avhøre av politiet, noe han hittil har motsatt seg.

– Det har vært en del praktiske ting som måtte ordnes først. Dette er i sluttfasen, og vi er i dialog med politiet for å få gjennomført et avhør, sier forsvarsadvokaten.

Agderposten skriver at det er aktuelt å gjennomføre en tvungen psykiatrisk observasjon av mannen siden han har nektet å samarbeide med psykiaterne.

– Slik saken er opplyst, mener retten at det foreligger sannsynlighetsovervekt for at det vil bli reist sak om overføring til tvungent psykisk helsevern etter straffeloven, skriver dommeren.

(©NTB)

Flere nyheter: