Menu
Det blir utelukkende elektriske følgebiler i årets Arctic Race of Norway. Her fra fjorårets åpningsetappe i Mo i Rana. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Arctic Race satser grønt – blir tidenes første sykkelritt med kun elektriske følgebiler

Arctic Race of Norway har inngått en samarbeidsavtale som gjør at sykkelrittet i Nord-Norge utelukkende skal bruke elbiler fra og med i år.

Av NTB | 12.05.2023 10:04:27

Vær: Arctic Race hevder selv at det blir det første sykkelrittet i verden som kun benytter seg av elektriske biler. Arrangøren framhever at dette er viktig både med tanke på å redusere klimagassutslippene og for rittet som utstillingsvindu for grønne idrettsarrangementer.

Det skal benyttes 120 helelektriske biler i rittet. De leveres av elbil- og teknologiprodusenten Xpeng, som inngår sitt hittil største sponsorsamarbeid i Europa.

– I likhet med Arctic Race of Norway, har Xpeng fokus på bærekraft, og vi jobber begge med teknologiutvikling for å bidra til å drive verden framover, sier selskapets direktør i Norge, Claes Persson.

Årets Arctic Race starter i Kautokeino 17. august og avsluttes på Nordkapp tre dager senere. Det skal i alt sykles 662,8 kilometer, og det er også store avstander som skal kjøres med bil underveis.

I det nordnorske rittet stiller arrangøren opp med biler til alle lagene som deltar.

– Vi har alle et ansvar for å bidra til kutt i klimagassutslipp. Arctic Race of Norway er sertifisert som miljøfyrtårn, og med denne avtalen blir vi enda mer klimavennlige og bærekraftige. Det er vi svært fornøyde med, sier daglig leder for rittet, Knut Eirik Dybdal.

(©NTB)