Jena Antonucci gir Arcangelo et kyss etter hestens seier i galoppklassikeren Belmont Stakes. Hun er første trener med seier i løpets 155-årige historie. Foto: John Minchillo, AP / NTB

Arcangelo vant Belmont Stakes – historisk seier for Antonucci

8-oddseren Arcangelo vant galoppklassikeren Belmont Stakes. Jena Antonucci ble første kvinnelige trener med seier i storløpets 155-årige historie.

Av NTB | 11.06.2023 02:38:56

Sport: Arcangelo passerte Preakness Stakes-vinner National Treasure midtveis i løpet og holdt unna for favoritten Forte på oppløpet. Jockey Javier Castellano tok sin annen seier i årets Triple Crown-løp etter å ha loset Mage til seier i Kentucky Derby.

Etter løpet hyllet Antonucci vinnerhesten som en «forbløffende gave» med «en mesters hjerte».

Hun ga også råd til andre som håper å bryte barrierer slik hun har gjort.

– Gi aldri opp, Og om du ikke får plass rundt bordet, lag ditt eget bord. Bygg laget ditt. Du blir sett om du bare jobber ræva av deg, sa hun.

Det ble en positiv avslutning på årets Triple Crown-løp etter at hestedødsfall kastet en skygge over både Kentucky Derby og Preakness Stakes.

Belmont Stakes var en stund i fare på grunn av forurensning fra skogbranner i Canada, men situasjonen lysnet rett før helgen.